Lydnadsläger på klickerklok

Jag och Tweet har spenderat fyra dagar i Fjugesta på lydnadsläger med Fanny Gott och Thomas Stokke. Det är en lång bit att åka för att gå på kurs men jag åker hellre långt för att gå en kurs som jag vet är super och med instruktörer som tränar på ett bra sätt än att gå en dålig kurs då det kan ta ner motivationen ganska mycket. Min första lydnadskurs jag gick med Viggo fick mig att tro att lydnad var trist och att både jag och min hund var odugliga (bästa tipset jag fick till min omotiverade spaniel var att köpa en stryplänk för att förbättra mitt ledarskap :/) så det dröjde några år innan jag fick veta att det faktiskt var kul att träna lydnad om man gjorde det på ett roligt sätt! Nu har jag dessutom en hund som också tycker att det är ganska roligt (men inte lika kul som agility såklart), och efter att ha ägnat lång tid åt att bara öka motivationen med mina andra två så är det mycket roligare med en hund som hänger med även utanför vårat kök. 🙂

Vi har inte kommit så långt med lydnaden eftersom det oftast blir agilityträningen som vinner så vi är kvar på grunderna. Men där vi har fastnat lite fick vi nu lite hjälp och motivation att komma vidare så nu längtar jag hem och träna! Vi har haft olika teman så måndagen tränade vi fotgående och position, jag fick byta plats på min belöning vid fotgåendet för att hon skulle hitta rätt plats och så fick vi rådet att träna djupare ingångar eftersom hon gärna vill börja svänga in rumpan för tidigt. Tisdagen tränade vi apportering och det gick mycket bättre än hemma, jag behöver hålla igång henne med lek hela tiden för att hon inte ska bli för loj, vilket jag tycker att jag har gjort men inte tillräckligt, med ännu mer lek fick hon mycket bättre gripande, så nu ska vi jobba med att hålla hårt oavsett vad jag gör. Onsdagen ägnades åt sitt, ligg och stå. Vi tränade vidare på vårat hoppstå som är väldigt mycket hopp men inte så mycket stå och till slut fick vi till det hyfsat. Vi återkom hela dagen till att vi behöver träna mer stadga, hon tycker om att bjuda på alla möjliga beteenden men är dålig på att stanna kvar i rätt beteende utan testar nya saker om inte belöningen kommer fort nog. Eftersom hon är sån så tycker jag bäst om att träna på nya beteenden och sen kommer vi liksom inte vidare. Men nu ska vi verkligen ta tag i det, är glad att det inte är tvärt om i alla fall! Igår hade vi tävlingsträning, lilla Tweet var lite trött och ofokuserad, jag skyller på henne :-P, så hon var inte riktigt med men vi fick se vad vi behöver träna på! Avslutade med lite uppsitt till fjärren som var lättare att fokusera på, vi satte ihop ligg och sitt vackert och fick några fina uppsitt. Nu är vi trötta och nöjda, det blir en dags vila idag sedan åker vi vidare till stockholm på utbildning i kommunikation och beteende, då blir det Kaspians tur att jobba lite. 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.