Planerna för 2015

IMG_10722014 var ett hektiskt år med nytt heltidsjobb, hålla kurser 2-3 kvällar i veckan och en del helger, många tävlingshelger och dessutom försöka hinna träna 5 hundar mer eller mindre seriöst där mellan. Det är också en anledning till varför mitt senaste blogginlägg var i maj förra året 😛

Eftersom jag har en ung hund som förhoppningsvis ska debutera på tävlingsplanerna i år så har jag bestämt mig för att detta året satsa på att träna mina egna hundar. Heltidsjobbet är ju kvar så därför blir det kurser som blir nerprioriterade. Nu under vintern är träningsmöjligheterna väldigt begränsade så just nu kursar jag på som vanligt fast i Luleå eftersom vi inte längre har någon lokal i Boden. Men under april-september så kommer jag i princip inte lägga ut några kurser alls. Någon enstaka kurs kommer det att bli, det kommer jag nog inte kunna hålla mig från. 🙂 Men det innebär inte att kurserna slutar för alltid, jag tycker att det är jätteroligt och givande att hålla i kurser och nästa år är det nog tillbaks till normalt tempo igen.

De inte helt genomtänkta målen för året med hundarna är:

Tweet och jag ska båda skärpa oss och ta oss till klass 3 i agility. På sidan av det får hon hänga med på rallylydnadstävlingar för att jobba upp lite tryggare och positivare känsla inför tävlingar, jag vill kunna prata med henne på tävlingsplanen och slippa vara så begränsad som i lydnaden. Och så ska vi valla så mycket som vi har möjlighet till.

Daisy ska bli bättre på agility, hon behöver bli mer självständig och snabbare på att svänga. Ska göra ett försök att mäta ner henne till small så vi slipper möta border collies, annars får vi göra det bästa vi kan. Förutom agility blir det lite rallylydnad, vi ska försöka ta oss från fortsättningsklass till avancerad och kanske någon lydnads-2a.

Med Isa är målet uppflytt till lydnadsklass 3, men eftersom hon aldrig tävlat så får vi se om målet är ett helt annat efter första starten. Det blir ju inte alltid som man förväntar sig och vi har varit för lite i tävlingssituationer för att jag ska veta hur hon fixar det. Jag vill inte heller stressa ut och börja tävla innan hon är redo och jag vill inte träna för en klass i taget så vi får se hur långt vi kommer. Bruks är också något jag vill starta i under året, men det hänger på om vi kommer med på MH och har någon att träna med. Agility kan hon förhoppningsvis vara med på någon sväng i sommar, där kommer jag inte heller stressa och det är flera hinder vi inte kommer ha någon större möjlighet att träna innan våren. Men jag vet att jag kommer ha svårt att hålla mig från att starta någon gång i hoppklass om hon bara lär sig slalom. 🙂 Dessutom ska vi lära oss valla.

Yrvädret Viggo får fortsätta jobba för ett godkänt resultat i rallylydnad avancerad klass och spåra vidare för nöjes skull.

Kaspian får göra det han har lust att göra, köra lite agility och andra roliga aktiviteter. Kanske tävla lite OM det känns bra. 🙂

Det hade också varit kul att lyckas göra lite blogginlägg då och då, så jag har något att titta tillbaks på senare. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.