Årets första skogsträning

Idag åkte vi ut i skogen för första gången det här året och hade en rolig och mysig dag. Det blev en väldig blandning av saker. Tweet fick börja med ett sökpass, helt ostrukturerat utan tanke bakom för att kolla av hur mycket hon kommer ihåg från förra året, och hon kom absolut ihåg vad det gick ut på. 🙂 Kaspian fick också köra ett sökpass, för honom tog det några skick innan han var igång igen men sen sprang han som en liten vessla! Viggo fick gå ett spår och det gick så bra som det brukar gå, har har ju sin spanielstil att sicksacka fram så ofta tror jag att vi är helt fel men vi hamnar alltid rätt ändå. Har lärt mig att inte försöka lägga mig i längre för då är det oftast jag som har fel! Tweet fick också testa ett litet spår för första gången, förutom något viltspår som vi gått. Hon visste inte riktigt vad vi gjorde där men hon hittade framåt tillslut i alla fall. Det är ganska skönt att komma ut och göra saker som vi inte har några speciella tävlingsambitioner med och slippa tänka så mycket, bara ha roligt!

Lilla Daisan var inte med i skogen men vi har hunnit med några slalompass idag, jag skulle vilja starta henne i juni men vi har precis börjat med slalom så jag känner mig lite smått stressad. Men det går framåt, även om det går i långsam Daisy-stil. 😛 Ibland blir det rätt och ibland blir det fel men en liten aning om vad det handlar om verkar hon ha när hon tänker till. Snart så kan vi börja träna hela långa banor ute också, det behöver bara torka upp lite till! 😀 I helgen blir det inoff agilitytävling för Tweet, det ska bli spännande att se vart hon är nu inför sommaren och om hon blir galen igen när hon ser en hel bana! Fick också precis veta att jag kom med på en agilitykurs med Jenna nästa helg, jag trodde aldrig att jag skulle få en plats eftersom vi låg rätt lågt på rangordningen genom att inte tillhöra rätt klubb eller tävla i rätt klass men som tur var så har nog många missat att ta tillvara på det tillfället! 🙂 Var med som observatör på en annan kurs hon hade tidigare i år och blev så sugen på att vara med själv så det ska verkligen bli roligt, även om jag är bra på att virra till det när jag har lite press på mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.