Grundträning till lydnadsklass 2

Nu när vi passerat klass 1 i lydnaden så är vi tillbaks i grundträningen, det är både roligt och traggligt. Men roligast är ju oftast när det börjar likna färdiga moment och det går att kedja ihop några vettiga saker, därför jobbar jag nu med att stoppa mig själv från att försöka gå för fort fram innan jag är nöjd med delarna och det är svårt! Jag har en ny träningsbok och jag har lyckats planera alla pass (kanske inte riktigt hållit mig till dem alla gånger) och skrivit utvärdering efter passen, det är första gången jag lyckas med att faktiskt göra det även om jag försökt många gånger. 😀 Jag har lagt upp en 2veckors-planering av vad jag ska fokusera på och väljer några saker varje gång, målet är att vara klar för tävling till Bodens tävling i juni och är vi klara innan dess så är det en bonus.

Idag var vi och tränade men det kändes inte som att vi hann med så mycket, men bockade av några av sakerna. Kort platsliggning med lekande hund i närheten som störning, hon satte sig upp en gång, tror att det var för att hon inte såg mig bakom lekekipaget, men annars låg hon kvar. Tränade sitt efter hoppet med en target och utan hopp, hon kan sitt på avstånd men nu tränar vi sitt trots hög aktivitetsnivå även om jag inte tror att hon går upp så mycket på en tävling så vet man ju aldrig. Jag sätter igång henne med en pipleksak innan jag skickar henne och vi lyckas väl till 50%, när hon är för mycket uppe i varv så lägger hon sig istället men i början gjorde hon det varje gång så det går framåt. 🙂 Vi tränar också framåtskick inför rutan, utan ruta än så länge. Svårigheten för henne är att springa rakt ut, hon gör gärna en båge ut till vänster när jag skickar henne så idag tränade vi med ett fotbollsmål på vänster sida så hon inte kunde svänga ut. Bågen kanske försvinner när jag lägger till en ruta att sikta på men rutan finns inte med på den här planeringen så det får jag inte testa än. 😛 Men hur som helst så vill jag inte ha med det skräpbeteendet i rutan så det är lika bra att försöka träna bort det innan vi kommer dit. Lite vänstersvängar hann vi också med, fritt följ förbi koner och förbi fotbollsspelande sambo med barn, inget som fanns med på planeringen men det är ju bara att passa på när det finns där. Det råkade också smyga in lite agilityträning med cirkelarbete mitt i allt.

Daisy fick också passa på att köra lite cirkelarbete nu när vi var på stora ohalkiga ytor, hon är som en liten snigel när vi kör hoppkombinationer så jag ska försöka få upp farten utan hinder först och idag hade hon bra fart för att vara hon. 🙂 På kvällen hann jag också med ett litet pass med lydnadshopp med Tweet, vi ska träna på uthopp och att hon ska fortsätta framåt efter hindret. Det går inte riktigt ihop med agilityn där hon ska tillbaks till mig efter ett hinder om jag står stilla och det känns så fel att göra precis tvärtom, hoppas att skillnaden på hindrens utseende och rutinerna ska göra att det inte smittar av sig till agilityn, har också använt en target efter hindret för att det ska bli en tydlig skillnad. I början ville hon vända tillbaks direkt men i slutet hade hon bra fart framåt även utan target. Eftersom det gick så bra kunde inte låta bli att testa lägga på ett sitt även om jag inte får sätta ihop det än (innan hon kan sitt i hög aktivitet också) men som tur var gick det bra. 😛 Nu när jag skriver ner allt vi gjort så hann vi nog ändå med en hel del även om det inte kändes så då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.