Tid för utbildning

Under några veckor nu så har utbildningshelgerna hopat sig och det har blivit dåligt med energi över till annat, men det är oerhört roligt. Vi började med examenshelg på instruktörsutbildningen på Klickerklok för två veckor sedan. Det har varit en helt suverän utbildning som också ledde till att Tweet flyttade in hos oss, att vara omgiven att border colliesar fick även mig att falla och jag har äntligen lite mer tid över till att träna med hundarna, och så lägligt så behövde hon hitta ett nytt hem just då. 🙂 Under helgen tappade jag rösten mer och mer, på lördagen hade vi praktisk examen med träning av ett ekipage och då använde jag det sista av min röst, på söndagen kunde jag knappt prata alls och fick under signalträningen träna med handsignal istället vilket ändå var en rolig omväxling.

Förra helgen åkte jag och Kaspian ner till stockholm för första tillfället på Kommunikation och beteende, en utbildning som går över ett helt år. Vi fick titta på en hel del beteenden och under ett år ska jag jobba med Kaspian som projekthund med målet att minska hans skällande och vaktande kring andra hundar så det ska bli spännande, behöver motivation för att ta tag i att träna det jag tycker är tråkigt istället för att träna roliga saker.

Men den här helgen är vi lediga och på söndag ska jag och Kaspian vara med i våran första agilitytävling, vi är absolut inte redo för det än men jag vill se hur han är i en tävlingssituation och utsätta mig själv för det så kanske jag är mindre nervös nästa gång, så vi passar på i en inofficiell med lite mindre hundar och en mindre publik! 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.