Lär dig hundspråk, skvallerträning och koppelhyfs!

Nu har jag planerat in några nya kursstarter i januari och februari. Den här omgången råkade det bli så att det bara handlar om vardagen i olika situationer. 🙂

30 januari blir det en intensivkurs i koppelträning, 3 timmar på en kväll. Har du ledsnat på att bli dragen i kopplet så är det dags att göra något åt det. När jag lär hunden att gå fint så vill jag att den förstår hur den ska gå, inte hur den inte ska gå vilket många hundar får veta på varje promenad. Tänk dig att börja på ett nytt jobb och bara få veta vad du inte ska göra, och att det dessutom är ganska obehagligt att göra fel. Det leder till osäkerhet och stress, som i sin tur ofta leder till mer dragande. På kursen går vi igenom flera övningar som hjälper hunden att hitta rätt beteende i kopplet så promenaden blir trevlig.

Något som också har med promenader att göra är möten, med hundar och människor och allt möjligt annat. Ett sätt att hantera möten är att lära hunden att skvallra, då lär du den att komma till dig när den ser något som den normalt vill fram till eller göra utfall mot. Skvallerträning är bra både för rädsla och glädje, du kan lära din hund skvallra på allt; hundar, katter, barn, vilt, bilar, cyklister mm. När hunden ser något av dessa ska den komma till dig, du slipper hålla koll på omgivningen för att hinna upptäcka allt innan din hund gör det. Skvallerträningskursen är en intensivkurs på ett tillfälle x 3 timmar och du kan välja mellan vardagskväll 13/2 och helgdag 16/2.

En nyhet är kurs i hundspråk, efter att ha gått en utbildning i kommunikation och beteende i snart ett år så har jag blivit sugen på att hålla kurser i det eftersom det är så intressant att studera vad våra hundar säger. De pratar ju hela tiden, och när man vet vad man ska titta på så förstår man sin hund (eller hundar i allmänhet) så mycket bättre, många signaler som man annars missar. Har man en rädd hund eller problem med hundmöten så är det också mycket lättare att förutse vad som kommer att hända när man kan läsa av den. På kursen studerar vi hundarnas språk i möten med andra hundar och människor och går teoretiskt igenom hundens kommunikation. Hur ser man skillnad på en hund som är rädd, aggressiv, vaktar osv och hur vet vi om en hund är trevlig eller inte? Vad säger vi egentligen till våra hundar? Och hur kan vi förbättra våra egna hundars språk? Kursen kan du gå antingen med hund eller utan, du lär dig mycket oavsett!

Det blir också valpkurs, vardagslydnad och inkallningskurs. Du hittar alla kurser på www.pshundnytta.se!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.