Lydnadstävlingsdebut med Tweet

Förra helgen gjorde Tweet debut i lydnadsklass 1. Jag anmälde henne för att ha ett mål att träna mot och för att jag ville komma förbi klass 1 så fort som möjligt så vi kunde satsa på att träna inför klass 2 som har mycket roligare moment. Men några veckor innan tävlingen tränade vi utomhus i en stökig miljö för första gången sedan i höstas och jag upptäckte att den miljön var mycket svårare och hon tappade ganska mycket fokus och kunde plötsligt nästan ingenting, och det var ju inte särskilt konstigt men jag hade liksom glömt bort den detaljen. Jag upptäckte också att vi hade skyndat på träningen för att bli tävlingsklara och blivit mindre noga med grunderna och detaljer och det kändes inte bra. Med en dålig magkänsla åkte vi i alla fall med tanken att vi bara är med om det känns bra och hon tycker att det är kul. Det var hon så vi körde och det gick långt över vad jag hade förväntat mig. Hon hade fokus hela programmet, gjorde det mesta rätt och hade en jättebra attityd. Platsliggningen och tandvisningen gick bra och hon fick 10or
Linförigheten gjorde vi lite missar och jag hade något för mig som gav dubbelkommando, hade varit bra att ha det på film! Vi fick en 8 på det.
På läggandet och ställandet fick vi en 9a och 8a för dubbelkommando, jag gjorde något med kroppen igen. Inget som jag är medveten om att jag gör så jag måste börja filma träningar så jag vet vad jag gör! 😛 Hon har länge haft stora problem att göra rätt sak på rätt kommando eftersom det går snabbare att bara gissa, men vi har jobbat mycket på det och nu har hon äntligen börjat lyssna lite bättre så jag var glad att hon klarade att skilja på dem!
På inkallningen så följde hon med när jag gick så jag fick sätta henne igen, det har hänt förut så det var något jag visste att vi behövde träna på, att kedja fotgående följt av sitta kvar, men det har vi såklart glömt bort att träna på! Men resten gick fint och vi fick 9,5.
På apporteringen så släppte hon den precis när de sa att jag fick ta den så vi fick en 7a. Också något vi inte tränat så mycket, att hålla i den längre stunder innan jag tar den. Jag var osäker på om hon skulle ta den alls eftersom nya saker kan vara lite läskiga att sätta i munnen men den delen fungerade.
Hoppet fixade hon fint och fick en 10a. Och en 8,5 på helhet med avdrag för mina konstiga kroppsryckningar. 🙂
Det mesta som blev fel var alltså mitt fel och brister i träningen så jag är jättenöjd och glad att vi åkte trots allt! Nu ska vi sätta igång med den roliga träningen så vi kan starta i 2an någon gång, vi har inte hunnit träna så mycket lydnad men nu känns det mer motiverande!

Lite bilder från dagen tagna av Therese Selberg

IMG_4941pIMG_4991p IMG_5004p

2 svar på ”Lydnadstävlingsdebut med Tweet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.