På hoppteknikskurs för Vappu Alatalo

I helgen var jag och Tweet på hoppteknikskurs för Vappu, vi hade tur och fick upp henne hit till norrbotten och slapp åka så långt! 🙂 Anledningen att jag ville gå kursen var inte för att hon har en dålig hoppteknik men hon river ibland och får gärna bli lite mer medveten om ribborna. Jag ville också veta om det var något speciellt vi ska tänka på och träna mer på och jag tror väl att de flesta agilityhundar har nytta av att träna tekniken. Det här inlägget skriver jag också mycket för min egen skull så att jag kan gå tillbaks och se hur det såg ut, plus att vi inte har någonstans att träna inomhus nu så det kommer nog dröja innan vi kan träna nästa gång.

Lördagen började vi med basic grid, fem hinder med lika stort mellanrum. Hon tyckte att det såg bra ut men att hon är lite svag i ryggen (den böjer sig i mitten) och jag behövde stärka upp ryggmusklerna, det var en bra push för att ta tag i lite mer inriktad fysträning och nu har vi ju dessutom en jordnötsboll att balansera på. Sedan körde vi set point, en bra övning eftersom hon ibland river första hindret. Söndagen började vi med progressiv grid (reserverar mig för eventuella fel namn på fel övning 😛 ) med 5 hinder med större och större avstånd mellan varje. Sedan avslutade vi med distance grid där de ska bedöma avståndet till sista hindret som byter plats för varje gång. Hon hade lite för bråttom ibland när jag stod där framme så vi testade också att placera mig vid starten men min rörelse var också något som störde. Helst tyckte hon att jag skulle stått stilla i starten men det går emot vad vi har tränat, att hon inte ska springa framåt om jag står stilla. Vi diskuterade lite lösningar på det och testade med mig stående en bit ut på sidan och lite gömd, och blev påmind om att hon behöver träna på att titta framåt och inte bara stirra på mig. 🙂 Vi fick inte så mycket kommentarer om själva övningarna, hon tyckte Tweet var en fin hund och vi skulle träna mer raka sitt i starten (inga vall-framåtlutade sitt) så hon viktförskjuter bättre. Hon tyckte också att Tweet var lite för mager och att jag skulle göda upp henne lite. Jag tycker det är jättesvårt att se, hon är ju liten och jag har funderat på om hon är för tunn men är mest rädd att hundarna ska vara överviktiga. Men för att bygga muskler så behövde hon mer fett på kroppen, så jag ska se om jag får upp henne lite i vikt.

Här är en film från helgens övningar, tack Viktoria för filmandet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.