Start i lydnadsklass 2

Nu ska jag försöka komma ikapp med lite blogginlägg jag velat göra men inte haft tid med, så nu börjar jag från fel håll. 🙂 Tiden går fort och i söndags var det redan dags för bodens lydnadstävlingar, när jag anmälde mig så var det gott om tid att hinna klart men sedan försvann mycket av tiden när vi åkte bort i drygt två veckor. När vi kom hem och bara hade några dagar kvar att träna så var fortfarande flera av momenten halvfärdiga, rutan kunde hon springa till men hade inget stopp, apporteringen hade vi bara tränat delar av och fjärren kunde hon ungefär två skiften på rad utan så mycket tid imellan. Men när det nu var hemmatävlingar så tänkte jag att vi är med och gör det vi kan och ser vad som funkar. Det kändes rätt skönt att kunna åka på en tävling utan några krav och slippa vara så nervös även om nerverna märktes av när vi kom väl in på planen.

Vi var trötta både Tweet och jag, dagen innan var vi på vallkurs hela dagen och på kvällen var det V75. När jag tog ut henne från bilen så hade hon inte den vanliga energin, hon kändes inte speciellt fokuserad och hon svamlade ganska mycket inne på planen. Jag orkade inte heller riktigt försöka få igång henne. Mellan momenten så fastnade nosen i backen och jag hade ibland problem att få med henne. Men hon utförde det mesta som hon skulle när vi väl fick lite kontakt även om det gick rätt sakta, och på något sätt så lyckades vi få ihop till ett första pris på 173 poäng. Jag blev faktiskt förvånad när jag såg poängen eftersom det kändes katastrofalt, ibland känns det nog värre än det ser ut. 🙂 Jag kan inte säga att jag kände mig nöjd med våran prestation men det var ändå kul att se att hon ändå förstått så mycket av momenten med alltför lite träning och hon gjorde sitt bästa för att göra rätt. Vi stannar hur som helst kvar i tvåan ett tag till och försöker lyckas med en bra känsla också nästa gång! Fokus i träningen blir på fritt följ och transporter mellan momenten! Så här såg poängen ut:

Platsliggande: 8 Kryper när jag lämnat henne
Fritt följ: 7 Gjorde allt möjligt annat, bland annat springer hon iväg från mig på språngmarschen 😛
Läggande: 10
Inkallande: 10
Rutan: 10
Apportering: 9 Tvekar innan hon griper, vi har inte hunnit träna med större apport som det var nu
Hopp: 9,5 Satte sig snett
Fjärr: 7,5 Problem med starten och dk på sista läggandet men hon tjuvstartade inte som hon brukar (berodde nog på att hon var för seg) 🙂
Helhet: 8 måste varit generös domare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.