Fy på tränaren

Idag passade vi på att åka ut till skogen och lägga lite viltspår eftersom det var så fint väder och jag var ledig. Jag la ett spår till alla hundarna utom Tweet eftersom hon (nog) behöver vila mellan alla aktiviteter. Av någon dum anledning så kände jag mig stressad så det blev lite slött läggande av spåren, jag la alla bredvid varandra istället för att sprida ut dem men åt varsit håll, ett höger, ett i mitten och ett åt vänster och tyckte jag hade bra koll på vart de var. 😛 När de sedan hade legat medans vi var och handlade så började jag med Viggos lite längre spår, men han hittade istället Kaspians lilla klöv, vi letade vidare och han hittade efter ett tag sin egen klöv. Daisy gick sitt andra spår här i livet så det var inte så långt och hon hittade sin klöv. Sist ut var Kaspian och han spårade snabbt upp stället där Daisys klöv legat, men lyckades också till slut spåra upp sin egen. Stackars stackars hundar. Jag lärde mig i alla fall att ska man göra något så gör det då ordentligt, speciellt när man då har tinat upp blod och det inte händer alltför ofta så är det ju bättre att göra det riktigt. Dåligt planerad stressig träning brukar inte bli så bra och jag hoppas jag lär mig det snart! 🙂
Lilla Tweeten fick också ett pass med träning, dock bättre planerad. Vi började träna hindervärde med ett hopphinder, jag vill att hon ska ta hinder även när jag är en bit ifrån, en brist jag har upptäckt på träning och något vi behöver jobba på. Hon är ganska knuten till mig så det blev rätt svårt för henne när jag var några meter på sidan av hindret. Men hon sökte hindret bättre och bättre och kom på sig någon gång när hon var på väg på sidan av det, det är alltid kul när man ser att de tänker efter och ändrar sig! 🙂 Sedan bytte vi ut agilityn mot lydnad och tränade lite hoppstå. Hon har hoppat bra men haft svårt att stå still, men hon börjar verkligen förstå det nu. Det som gjort att det gått framåt var att vi tränat stadga i stå, något som vi glömt bort tills vi blev påminda på kurs. Jag har belönat henne mycket för att stå stilla trots att jag puttar på henne, drar i kopplet och lockat med godis så då blev det lättare att stå stilla efter hon landat plus att hon får hjälp med omvänt lockande. Nu kan hon göra ett hoppstå och stå kvar utan hjälp när jag går iväg så det är dags att sätta kommando på det och testa vid sidan. Vi börjar snart få ihop några saker som liknar färdiga moment och allt är såå mycket enklare att träna när man har en gräsplan utanför huset, lyx!! 😀

Ett svar på ”Fy på tränaren

  1. Hundarna blev ivf lyckliga när dom hittade mer än en klöv (hihihi) Du är så himla duktig med dina hundar men så har du ju en ängels tålamod:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.