Nya förbättrade Tweet

Eller kanske har jag fått tillbaks gamla Tweet, jag har svårt att minnas. 🙂 Efter vi var på Maria Brandel-kursen så har hon verkligen blivit mycket bättre. Jag har börjat varje träningspass med att belöna för engagemang innan vi tränat vidare, och det plus att jag slutat locka på henne har verkligen gjort stor skillnad! Tidigare var det roligt att träna fartiga moment och detaljer med mycket belöningar men det andra var inte lika kul så vi struntade oftast i dem eller körde på med en lite dålig känsla. Nu är allt kul och hon är med på ett helt annat sätt! Kanske har det också lite att göra med att det inte är så varmt längre, jag vill minnas att hon hade mer energi i våras än hon haft i sommar. Nu står vi och fryser på träningarna medans hundarna verkar ha fått extra fart. 😛

Det märks att vintern närmar sig så därför passar vi just nu på att träna det som blir svårt att träna när snön kommer och sparar de petigare momenten som inte kräver något större utrymme, fjärren och vittringen. Just nu plockar vi i klass 3-momenten och tränar på vissa bitar här och där. Rutan tränas flitigt på längre avstånd, förståelsen verkar komma och gå lite men för det mesta så hittar hon rätt. Ibland verkar det räcka med ett stopp så börjar hon förvänta sig belöningen tidigt till nästa skick. Vi har också testat ett mera elitliknande rutskick med kon och mig på sidan och det förstod hon utan problem, så kul när det bara funkar. 🙂 Konen hade jag också tänkt lära in innan snön, jag tror att hon redan kan den utan så mycket mer träning men problemet kommer nog när hon ska skilja på rutan och konen utan att börja fokusera på att runda koner i rutan. Känner jag min tjej rätt så blir det svårt! 🙂 Inkallning med ställande är också med i höstplaneringen. Här är också det största problemet att göra rätt sak på rätt kommando. Jag hade kunnat träna bara ställanden innan 3an och då kommer det funka bra, eller så förbereder jag för eliten och tränar signalkontroll samtidigt med både ställande och läggande. Just nu tränar vi separat på inkallning med belöningsförväntan bakåt och ställande/läggande efter att ha sprungit runt en stolpe eller något annat.

Idag tog vi en paus från lydnaden och tränade freestyle istället. Det känns som att vi börjar komma någonstans nu och vi har börjat kedja ihop lite trix, hade vi tränat mer än tre gånger per år så hade det gått ännu lite fortare framåt. Idag klarade hon plötsligt både åttor runt benen, stå mot min rygg och snurra runt mig som hon hade glömt bort sist. Hoppa över mitt ben är däremot omöjligt, lutar jag det mot något så går det bra men tar jag bort benet därifrån så har hon ingen aning om vad jag är ute efter. 😛

DSC01947

Ett svar på ”Nya förbättrade Tweet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.